Om mig

Ditte Damsgaard_CVJeg har en bachelor i Religionsvidenskab fra Københavns Universitet, fordi jeg interesserer mig for mennesker og for den måde, mennesker forstår verden omkring sig på. Det er samme interesse, der ledte mig til at læse antropologi i England og til at læse journalistik på Syddansk Universitet.

Jeg er vokset op i et stort, stråtækt hus i Hvalsø på Midtsjælland med mine lægeforældre og to storesøstre, islandske heste, får og høns. 

Jeg bor i dag i Københavns Nordvestkvarter, hvor lyden af det arabiske sprog hver dag tryller mig tilbage til de mellemøstlige himmelstrøg. Mellemøsten, og særligt Palæstina, har en stor plads i mit hjerte.

Jeg elsker at videreformidle de historier, jeg møder. Tag nu bare Wahida Salaam, som jeg har interviewet via mit frivillige arbejde i Dannerhuset. Hun fortæller om udsatte kvinder i Afghanistan, som ikke tør tage på krisecenter af frygt for, hvad deres mandlige familiemedlemmer kan finde på, hvis kvinderne taler højt om volden. Hendes historier rører mig og giver mig en velkendt følelse – en grundlæggende trang til at reagere på uretfærdighed.

Ud over min personlige interesse for menneskers historier udgør emner som konflikter i Mellemøsten, religiøst motiveret vold og muslimer i Danmark en del af min faglighed. Udlændingedebatten herhjemme raser, terrorfrygten i vesten stiger, og medierne har brug for fagstærke journalister, som kan holde tungen lige i munden og skære igennem nyhedsstrømmen med de historier, der er med til at ændre vores syn på verden.

Jeg er godt på vej til at blive en sådan fagstærk journalist. Det er hovedformålet med den nyoprettede uddannelse Cand.mag. i Journalistik. Og jeg nyder at være med på vognen.